AKTIVNOSTI

Hiša se nahaja v bližini nešteto pohodnih poti, kolesarskih izzivov vseh stopenj zahtevnosti, evropsko priznane destinacije krapolova in drugih vodnih doživetij na bližnjem Slivniškem jezeru. Nekaj minut vožnje vas loči do obiska najboljših term za družine v Evropi – term Olimija, golf igrišča Amon, Jelenovega grebena, vinskih kleti in številnih kmečkih turizmov. Naša lokacija je blizu zanimivih razglednih stolpov (Stolp ljubezni, razgledni stolp na Resevni, stolp zdravja in veselja nad Podčetrtkom), ki jih lahko obiščete peš, del poti prevozite z avtomobilom, ali pa v neposredni bližini hiše najamete električna kolesa.

Po dogovoru vam uredimo nepozabno doživetje – ogled Rafovega rova, zemljanke, ki je nastala z ogromno ročnega dela, volje, domišljije in vztrajnosti. Individualno izkušnjo podzemlja Vam predstavi sam lastnik, projektant in izvajalec »Rafko«.

Hiša je v bližini Rifnika, kjer je na ogled poznoantična naselbina. Ogled je podprt z aplikacijo in je prava dogodivščina za otroke. V 20 km oddaljenem Celju se nahaja mogočen Celjski grad s stalno razstavo, za celo družino pa bo atraktiven ogled tehnološkega parka. Morda obiščete kino ali gledališče, z veseljem pa vam prav tako postrežemo z namigi za razvajanje brbončic.
V bližini se nahaja veliko kvalitetnih destinacij za različna kulinarična doživetja, od nepozabnih obrokov na ekološki kmetiji v neposredni bližini hiše, kjer vam postrežejo z jedmi, ki se srečujejo z visoko kulinariko, podprto z lokalnimi preprostimi ekološkimi živili. Namige za trenutno najboljše lokacije kulinaričnih razvajanj za vse okuse dobite v hiši.

Najbližja trgovina z živili je od hiše oddaljena 2 kilometra, večji supermarketi pa 7 kilometrov.

Terme Olimia

Vodni vrelci so v te kraje že pred štirimi stoletji privabljali zdravja željne obiskovalce in so odlična sprostitev za vaš duh in telo.

Slivniško jezero

Umetno jezero je primerno za ribolov, vodne športe, razne rekreacijske dejavnosti in piknike. Uživate lahko tudi na urejeni plaži ob jezeru.

Stolp ljubezni

Stolp ljubezni na Žusmu stoji na severovzhodnem vrhu Velikega špička (669 m), najvišje točke Žusma, ki predstavlja severni rob Kozjanskega.

Golf igrišče Olimije

Preizkusite svoje veščine na prečudovitem golf igrišču, za tiste malo manj vešče pa so na voljo tudi demonstracije golfa.

Koča pri čarovnici

Vstopite v deželo pravljic in domišljije in si oglejte Kekca, Bedanca, Krjavlja, Sneguljčico, Rdečo kapico in druge pravljične like.

Posestvo Jelenov greben

Na domačiji Jelonov greben lahko razvajate svoje berbončice v vrhunski kulinariki, prav tako pa se lahko sprehodite med jeleni in jih tudi hranite.

Hiša vin Emino

Zgodovina današnje Hiše Emino sega v leto 1988 in združuje tamkajšnje vinogradnike, kateri pridelujejo vrhunska vina.

Domačija Haler

Domačija Haler ponuja izvrstno domače pivo, katerega varijo v svoji lastni mini pivovarni, prav tako pa ponujajo pester izbor jedi.

Kmetija Žurej

Turistična in ekološka kmetija Žurej postreže z doma pridelano hrano. Privoščite si domač kruh iz krušne peči, razne potice in mnogo več.

Stolp Zdravja

Doživite dih jemajoč razgled na okoliške hribe in gričke iz 40 metrov visokega stolpa. Odlična destinacija za družinski izlet.

Tehnopark Celje

Tehnopark v Celju se razpostrira na kar 4000 kvadratnih metrih in nudi raznorazne tehnološke, matematične in naravoslovne dejavnosti.

Stari grad Celje

Romantičen, zapeljiv, mogočen, temačen, strašljiv vse to je Celjski stari grad. Obiščite in oglejte si ta veličasten grad z bogato zgodovino.